FYRA NACKDELAR MED ATT KÖPA ETT NYCKELFÄRDIGT ATTEFALLSHUS

October 31, 2023
Många funderar på om man ska bygga sitt attefallshus i lösvirke, som byggsats eller köpa helt nyckelfärdigt. Så att vi inte blir anklagade för att tala i egen sak har vi hämtat följande information från en kollega i branschen som levererar nyckelfärdiga hus, vilket väl är en garanti för att information åtminstone inte är vinklad till vår fördel.
1. Högre initialkostnad:
Du har inte några större möjligheter att påverka kostnaden. Väljer du hustillverkarens standardutförande går det sällan att påverka priset mer. Nyckelfärdiga attefallshus tenderar att ha ett högre inköpspris jämfört med alternativ där man bygger själv men i slutändan behöver det inte alltid vara så.
2. Mindre personligt engagemang:
Vill du ha en mer hands-on erfarenhet av byggprocessen kan ett nyckelfärdigt attefallshus kännas för avlägset.
3. Beroende av leverantörens val:
Du får ett standardhus – med andra ord är huset inte unikt och du kan själv inte styra över hur huset ska se ut. Materialval, isolering och andra specifikationer bestäms av leverantören, vilket kanske inte alltid stämmer överens med dina preferenser.
Leveransmöjligheter:
Leveransen som sker med ett färdigt hus kan inte levereras till alla tomter över hela Sverige. Bor du exempelvis på en bilfri-ö eller på en tomt där det är omöjligt att köra en lastbil till tomtgränsen bör du se över andra alternativ.
Självklart kan det finnas fördelar med ett nyckelfärdigt attefallshus men det överlåter vi till andra att propagera för.
Kan vara en bild av scooter och text
}