VÄRLDENS STÖRSTA ATTEFALLSHUS

30 kvadrat på utsidan. 40 när du stiger in. Ståhöjd i två plan. Två separata sovrum med riktiga sängar.  MAX Attefall är är huset  som ger överraskande gott om plats för familjens olika behov och personliga önskemål om utförande och standard.

boka en personlig visning

“Nyckelfärdigt är det tråkigaste jag vet”

Vår ambition är att leverera ett attefallshus som både bjuder på störst användbar yta och ger störst utrymme för individuell anpassning.  I stället för nycklarna i handen får du en förberett hus där alla tunga och svåra moment redan är avklarade: Stomme, tak, golv, väggar, fönster och dörrar. Badrum med färdigt ytskikt och rördragning. Vatten, avlopp och el. Bjälklag, trappa och köksskåp. Vid montaget finns våra experter på plats för att leda arbetet fram till ett vädertätt hus, vilket normalt går på en dag.

Är du händig kan du göra mycket av detta själv, kanske med lite hjälp från lokala hantverkare. Vissa saker måste du överlåta till andra, till exempel vatten och avlopp och el. I vårt informationsmaterial kan du läsa om allt som ingår i ditt köp, vad du köper in efter eget huvud och vilka arbeten som du behöver ha hjälp med.

Bild på Björn Sundvall, stolt konstruktör av MAX Attefall - världens största attefallshus.

Björn Sundvall; uppfinnare och konstruktör av världens största attefallshus.

 “Seeing is believing”. Den som inte har besökt vårt visningshus har svårt att förstå hur vi kan skapa ståhöjd i två plan utan att inkräkta på takhöjd i allrum, kök eller badrum. I den här lilla filmen visar Björn att det är alldeles sant.

Vidvinkel över förvaring, sittgrupp, trappa till ovanplan och kök i MAX Attefall

ståhöjd i två plan

Tack vare ett optimalt utnyttjande av den befintliga volymen och en patentsökt konstruktion som tar vara på varje skrymsle och vrå, får du ståhöjd även på ovanplanet och generösa förvaringsutrymmen t ex för kläder, golklubbor och städutrustning.

Vidvinkel över förvaring, sittgrupp, trappa till ovanplan och kök i MAX Attefall

burspråk är standard

MAX Attefall  levereras med ett väl tilltaget burspråk och generösa glasytor som skapar närkontakt mellan inne och ute. Tillsammans med den väl tilltagna takhöjden får du luft och rymd i hela huset.

Vidvinkel över förvaring, sittgrupp, trappa till ovanplan och kök i MAX Attefall

två separata sovrum

I stället för sovloft med kryphöjd och stege har vårt attefallshus en rejäl trappa som leder upp till två separata sovrum med ståhöjd, riktiga sängar och gott om plats för förvaring.  Med en bäddsoffa på bottenvåningen får du bekväma sovplatser för sex personer.

Vidvinkel över förvaring, sittgrupp, trappa till ovanplan och kök i MAX Attefall

badrum med svängrum

MAX Attefall har ett rymligt badrum utan den  “husvagnskänsla” som är vanlig i många traditionella attefallshus. Duscharmatur, handfat med blandare och toastol ingår. Eventuell annan badrumsinredning köper du själv.

Vidvinkel över förvaring, sittgrupp, trappa till ovanplan och kök i MAX Attefall

10 extra kvadrat

Ett attefallshus får vara högst 30 kvadratmeter utvändigt. Max Attefalls design, i kombination med den unika konstruktionen, ger dig  40 kvadrat invändigt tack vare ståhöjd även på ovanvåningen.

Vidvinkel över förvaring, sittgrupp, trappa till ovanplan och kök i MAX Attefall

laga mat tillsammans

MAX  Attefall har ett rymligt kök med rejäla arbetsytor, som gjort för “trivsel vid spisen”. Eftersom behoven är olika, liksom smaken, levereras underskåpen utan lådfronter. Samma princip gäller för alla vitvaror utom köksfläkt, så att fritt kan välja utseende och standard.

Vidvinkel över förvaring, sittgrupp, trappa till ovanplan och kök i MAX Attefall

plats för prylar

Tre rejäla resväskor, golfklubbor, städutrustning och massor av kläder. Garderoben i bottenplanet på vårt attefallshus rymmer det mesta, oavsett om du ska använda det för sommarhus, gästhus eller året-runt-bostad.

Exteriörbild som visar framsida med entré/burspråk och höger gavel med fönster.

ETT FÖRSTA INTRYCK

 I stället för att tvinga på dig vår smak kan du välja färg på fasaden helt efter eget huvud: Tidlöst vitt, toppmodernt svart, traditionellt Falurött eller ta ut svängarna rejält. Det är du som bestämmer. Om du hellre vill ha stående panel kan du få huset med bara liggande reglar.

Välkommen på en rundtur

Inte ens MAX Attefall är så bra att det inte kan bli bättre. Bland annat har vi satt in fönster mellan köksbänken och överskåpen för att skapa mera ljus och rymd, och gjort trappan ännu säkrare att gå i.  Vi har även gjort badrummet smartare; genom att ändra duschens placering blir gångytan i sovrummet ovanpå ännu större. Välkommen till vårt visningshus för att upptäcka skillnaderna själv.

Hemmakontor eller gästhus? VARFÖR VÄLJA?

"Äntligen får jag måla ifred."

“Jag målar hellre än bra men det är en fantastisk avkoppling. Och nu kan jag måla vad jag vill utan att min man hänger över axeln och frågar vad det föreställer. Om det kommer gäster är det bara att ställa in staffli och penslar i garderoben.”

"Nu kan Wilmas band repa hur mycket dom vill."

“Perfekt med eget hus där dom kan spela hur högt dom vill och där kompisarna dessutom kan sova över. Tryggt att veta var dom är. Ibland smyger jag själv in och dunkar lite på trummorna.”

"Vi valde att hyra ut till två tjejer som läser på universitetet."

“Kul att kunna hjälpa till lite med tanke på att det är hopplöst att hitta ett studentboende idag. Sedan kan jag väl erkänna att det inte är helt fel att få några extra tusenlappar varje månad”

aktiebolaget vi & Company

“Att driva firman från köksbordet kändes liksom inte på riktigt. I vårt nya hemmakontor är det lite mer ordning och reda och vi kan äntligen ta emot kunder utan att hundarna skäller ut dem. Skulle mötena dra ut på tiden kan vi erbjuda kunderna övernattning med full hotellkänsla.”

"plats för gästkockar"

“När vi flyttade var vi oroliga för att vi skulle tappa kontakten med våra gamla vänner. Nu kan de hälsa på så ofta och länge dom vill. Dom sköter sig själva och ibland bjuder dom till och med på middag i sitt ‘eget’ hus.”

"En barnvakt som alltid ställer upp."

“När mamma blev ensam var det självklart att hon skulle flytta närmare oss. Nu bor hon i andra ändan av trädgården. Tack vare att vårt attefallshus har allt som ett ‘riktigt’ hus plus riktiga trappor till sovrummet i stället för en stege till ett sovloft, kan hon klara sig själv när hon, eller vi, vill vara för oss själva. Något som min man särskilt uppskattar.”

Arbetsplatser för två mellan “nio och fem” med plats för kunder, konferensbord och eftermiddagsfika. Eller äntligen ett ordentligt utrymme för dina och familjens hobbies; vävstuga, målarateljé, replokal, miniatyrjärnväg eller minigym. Plocka undan dina pinaler och – vips – har du ett generöst gästhus när natten faller på, med riktigt kök och ett väl tilltaget badrum.

Nyckelordet är flexibilitet, där MAX’ attefallshus enkelt ändrar funktion när behoven uppstår eller förändras. Från dag till dag eller från år till år. Generationsboende där mor- och farföräldrar får tätare kontakt med barnbarn. Studentlya för egna barn eller hyresgäster. AirBnB när det är turistsäsong. Med MAX är det högt i tak, både bildligt och bokstavligen.

Observera att bilder, innehåll i videos och ritningar på hemsidan inte är en leveransspecifikation och kan skilja sig något från det hus vi levererar. För aktuell information hänvisar vi till, vid varje tidpunkt gällande allmänna villkor och informationspaket. På samma sätt kan vårt visningshus avvika från det hus du beställer. Vi reserverar oss även för eventuella ”tryckfel” på denna hemsida.

Loading...
}