fråga björn om MAX

Det är inte konstigt om du har en hel del frågor nu. MAX Attefall är ju trots allt något helt nytt på husmarknaden, både när det gäller planlösning, byggnadskonstruktion och energitänkande. Ibland kan jag förvånas själv över hur alla pusselbitar till sist föll på plats. På den här sidan har jag samlat svaren på de vanligaste frågorna som jag har fått. Jag hoppas att du hittar svaren på dina egna frågor. Om inte – ta och chatta med oss så ska jag försöka svara så fort jag kan.”

Hur stort får attefallshuset vara?

Ett attefallshus får vara högst 30 kvadratmeter markyta, vilket beroende på ytterväggarnas tjocklek ger mellan 22 och 25 kvadratmeter bruksyta i markplanet. Den genomsnittliga höjden från mark upp till nock får vara högst fyra meter. Trots denna begränsning får du med vår metod  ståhöjd i båda planen samt en bruksyta på ca 40 kvadratmeter.

Vill du veta mer om vilka regler som gäller för attefallshus rekommenderar vi att du kontaktar Boverket eller din byggadsnämnd.

Kan jag anpassa MAX Attefall?

Vår filosofi är “frånval” i stället för tillval. På så sätt slipper du impulsköp och obehagliga prisöverraskningar. För att sätta din egen prägel på inredningen har vi inte målat eller tapetserat inneväggarna. Du kan välja bort fasaden och få det med liggande reglar för montering av stående panel.  Andra “frånval” är att du kan  välja bort inredning och fronter i bänkskåpen i köket. Så länge de håller IKEA-mått kan du montera inredning och fronter efter eget tycke och smak. Självklart drar vi av detta från  ditt pris enligt gällande marknadspris.

Vad behöver jag göra själv?

Förutom att bestämma platsen på tomten ansvarar du själv för att söka startbesked från din kommun, markberedning, grund, schaktning samt anslutning av vatten, avlopp och el. Vi förser dig med kompletta instruktioner med ritningar på hur vi vill ha det förberett.

Klicka här för en snabblänk för startbesked från din kommun.

kan jag göra eget arbete för att hålla kostnaderna nere?

Ja. För det första kan du gjuta plintar för grunden själv eftersom grund inte ingår i priset.  Du kan även montera ytterpanelen i det fall du föredrar stående panel. Som standard levererar vi huset med liggande panel.

Andra moment som inte ingår i vår leverans och som du gör själv, eventuellt med hjälp av hantverkare, är:

  • Målning av ytterpanel
  • Läggning av yttertak
  • Läggning av innergolv
  • Målning/tapetsering av innerväggar

För en komplett beskrivning av vad som ingår i vår leverans och vad du gör/köper in själv, kan du läsa om här.

kan jag ha både ett attefallshus och en friggebod på tomten?

Ja. Du kan bygga både en friggebod och ett attefallshus på tomten. Utvändiga mått; MAX Attefall 30 kvadratmeter, friggeboden 15 kvadrat. Du måste själv kontrollera med din byggnadsnämnd om de godkänner placeringen av friggeboden på tomten.

VILKEN typ av grund rekommenderar ni?

Generellt rekommenderar vi så kallad markskruv framför betongplintar, där så markförhållandena tillåter. Det är mer ekonomiskt och står emot tjälen bättre.

 

Är priset olika beroende på var i landet jag bor?

Priset för MAX Attefall är beräknat efter snözon tre. Däremot skiljer sig fraktkostnaden åt. Inom Stor-Stockholm* ingår frakt i priset.  För övriga regioner  tillkommer en fraktkostnad på, för närvarande, 250 kronor per mil, med utgångspunkt från Nynäshamn.

* Enligt SCB:s definition.

Kan man bo i MAX Attefall året runt?

MAX Attefalls golv och tak är isolerade med  PUR som har den lägsta förbrukning av råvaror jämfört med andra material men som ändå uppnår betydligt bättre isolervärde. Väggarna är isolerade med mineralull. Tillsammans med välisolerade fönster ger detta en en energiförbrukning för uppvärmning på ca 1 500 kW per år. Vill du veta mer kan du läsa vår energideklaration.

fler frågor till björn

9 + 9 =

Observera att bilder, innehåll i videos och ritningar på hemsidan inte är en leveransspecifikation och kan skilja sig något från det hus vi levererar. För aktuell information hänvisar vi till, vid varje tidpunkt gällande allmänna villkor och informationspaket. På samma sätt kan vårt visningshus avvika från det hus du beställer. Vi reserverar oss även för eventuella ”tryckfel” på denna hemsida.

Loading...
}