MAX ATTEFALl: Ett överraskande stort hus i en ovanligt smart byggsats

Om du vill bygga ditt attefallshus själv, antingen för att tillfartsvägen inte är framkomlig för trailer och kran, du vill vara ekonomisk eller att du helt enkelt tycker att det är roligt att bygga, då det också ger större möjligheter att få huset exakt som man vill – då är MAX Attefall huset för dig.

MAX Attefall levereras som en byggsats med färdigkapad stomme, som är utvecklat tillsammans med Derome – ett av Sveriges största och äldsta familjeägda träindustrier. Allt arbete med ritning, konstruktion, kapning, märkning, packning, där varje vägg är packad för sig  – allt att göra det så enkelt som möjligt för alla självbyggare av världens största attefallshus. Vi har t o m fräst ur spår för montering av reglar.

 

STEG 1: KÖP RITNINGSPAKET

Vårt ritningspaket innehåller underlag du behöver för att ansöka om startbesked eller bygglov hos din lokala byggnadsnämnd. Observera att ritningspaketet inte ger dig någon rättighet att uppföra ett MAX Attefall-hus baserat på detta,  varken själv eller med hjälp av byggentreprenörer. För detta krävs att du tecknar ett licensavtal. Om du tills dess vill studera plan- och fasadritningar kan du ladda ner dem med hjälp av knappen härunder.

Pris: 5 000 kronor inklusive moms.

 

STEG 2: BESTÄLL VÅR SMARTA BYGGSATS

Nu är du klar att sätta igång. Beställningen av vår smarta byggsats gör du hos oss och leveransen sker sedan direkt från Derome, respektive fönster- och trappleverantören. Om du har frågor om byggsatsens innehåll får du kontaktuppgifter till dem av oss. Övriga frågor ställer du till oss på MAX.

Byggsatsen innebär att Derome ritar, konstruerar, kapar, märker upp, packar samt levererar en färdigkapad stomsats till huset direkt ut till din byggarbetsplats. Derome spårar även ovansidan av hammarbandet för takstolar samt alla reglar vid dörrar och fönster på våra färdigkapade stommar. Du behöver alltså varken såga eller mäta vid montage. Innehållet är smart förpackat av de olika sektionerna och en avlastningsplan medföljer för effektiv hantering vid montaget. Utöver tidsbesparingen bidrar tillvägagångssättet till en betydligt bättre arbetsmiljö på bygget med färre tunga lyft samt att det blir tystare och renare när kapning på plats försvinner.

I byggsatsen ingår ett fönsterpaket som innehåller samtliga fönsterpartier inklusive glasdörr i burspråk. Fönstren är treglas isolerglas (argongas) med ett U-värde på 0,9. Fönsterramarnas kulör är RAL 7012 (mörkgrå).

Slutligen innehåller byggsatsen  samtliga delar till trappan till ovanplanet. Fönster- och trappaket levereras till avlastningsställe. Vidare transport till byggplats tillkommer.

I byggsatsen ingår en licens för uppförande av ett styck MAX Attefall alternativt MAX Mega på den fastighet som erhållit startbesked/bygglov. Licensen kan också tecknas av, av fastighetsägaren, anlitad entreprenör.

 

Pris byggsats MAX Attefall: 349 500 kronor inklusive moms.

Frakt tillkommer. Priset gäller t o m 2024-02-29..

 

700 000– 750 000 Kronor för ett färdigt MAX ATTEFALL

Det är svårt att ge en exakt uppgift om hur mycket ditt nya attefallshus har kostat när du väl flyttar in, eftersom du har många val att göra: typ av grund, anlita hantverkare  eller inte, standard i kök, val av badrumsinredning m m, m m. Vi har gjort en uppskattning baserat på vårt visningshus som hamnar på mellan 700 000 och 750 000 kronor. Hur vi har räknat kan du se om du klickar på knappen härunder. Självklart är priset på vårt ritnings- och byggpaket alltid detsamma.

TA MED DIN TOMTKARTA TILL NÄR DU KOMMER TILL VÅRT VISNINGSHUS

Om du tar med dig din tomtkarta kan vi tillsammans hitta den bästa placeringen av MAX Attefall på din tomt. Tänk på att du faktiskt får bygga huset på s k prickad mark, d v s mark som normalt inte får bebyggas. Vill du veta mer om vad som gäller för prickad mark kan du gå till sidan där Björn svarar på dina frågor.

Oavsett hur mycket du har tänkt att gör själv rekommenderar vi att du anlitar byggare nära dig för att resa väggar och lägga tak och montera fönster, så att du snabbt får ett vädertätt hus. I normalfallet räcker det med tre byggare under en vecka. Då kan du sedan fortsätta med insidan i godan ro, utan att störas av väder och vind, något som även kommer att uppsakattas av de som ska göra el- och VVS-installationer.

Se också till att fönsterpaketet är på plats när monteringen ska påbörjas, så att dina byggare kan hjälpa dig att få dem på plats.

Om du vill få lite idéer till hur du ska inreda ditt nya MAX Attefall-hus kan du få en specifikation av hur vi har byggt och inrett vårt visningshus på Husknuten i Göteborg, som du sedan kan skriva ut och ta med dig när du ska göra dina inköp.

 

Björn Sundvall, uppfinnare och konstruktör av MAX Attefall

FÅ HJÄLP MED DIN BESTÄLLNING

Är det något du funderar över? Ring oss på 0734 40 40 10 eller 0766-30 67 16, eller fyll i och skicka in formuläret härunder.

gillar du vad du ser? gilla oss också på facebook och instagram!

}