VÄRLDENS STÖRSTA ATTEFALLSHUS

30 kvadrat på utsidan. 40 när du stiger in. Trots att vårt hus håller sig inom alla regler för hur ett attefallshus får byggas, t ex högst fyra meter från grund till nock, är det överraskande stort. Mest förvånande är kanske att vi har lyckats skapa ståhöjd i två plan, i stället för ett sovloft med kryphöjd. Och detta utan att göra avkall på varken ljus eller rymd. Boka ett besök i vårt visningshus. Då kommer du att förstå varför vi vågar påstå att MAX Attefall är världens största attefallshus.

Boka en privat visning

“När jag berättade om mina idéer för arkitekter skrattade dom bara och sa att det var omöjligt. Det går helt enkelt inte att bygga ett attefallshus som är tillräckligt stort för att bekvämt kunna ha det som bostad året runt. Det var då jag bestämde mig.Om ingen annan lyssnar på kunden får jag väl göra det själv.”

 

LÄS MER

 

Jag är övertygad om att det som kallas “compact living” är framtidens melodi, att det går att bygga både smått och smart. För att bevisa att det är möjligt bestämde jag mig för att rita ett hus där varje millimeter var lika viktig, från grund ända upp till  taknock. Jag valde att börja med ett attefallshus eftersom det ställer extra höga krav på ett förnuftigt användande av ytor.

Det viktiga var att skapa två sovutrymmen på andravåningen, helst med ståhöjd. Det skulle ge en bra volym för att få plats med alla nödvändiga funktioner som skapar en bra bostad.

Sedan skulle det ha en riktig trappa, i stället för en stege, som är bra för såväl gamla som unga.

Nu kunde bruksytan maximeras genom smarta lösningar som gav plats för rymligt badrum och kök. I stället för de vanliga 25 kvadratmetrarna invändigt skulle mitt hus erbjuda betydligt större yta. Det blev hela 40 kvadrat. Nu var det möjligt att använda det som bostad året runt.

För det tredje skulle alla led från konstruktion till boende ske med minsta möjliga energiförbrukning och miljöpåverkan. Jag ville bygga ett hus som man kan bo i utan dåligt samvete.

Efter år av sena kvällar över ritbordet är jag nu klar. Jag kallar mitt hus för MAX Attefall. En fullvärdig bostad för fyra personer, som är ett både trivsamt, ombonat och genomtänkt. Jag själv är väldigt stolt över resultatet och jag tror att du kommer tycka detsamma när du flyttar in i ditt nya hus. Efter att ha läst igenom dessa sidor eller, ännu hellre, besökt vårt visningshus kommer du att förstå varför.

Vidvinkel över förvaring, sittgrupp, trappa till ovanplan och kök i MAX Attefall

ståhöjd i två plan

Tack vare ett optimalt utnyttjande av den befintliga volymen och en patentsökt konstruktion som tar vara på varje skrymsle och vrå, får du ståhöjd även på ovanplanet och generösa förvaringsutrymmen t ex för kläder, golklubbor och städutrustning.

Vidvinkel över förvaring, sittgrupp, trappa till ovanplan och kök i MAX Attefall

60 % STÖRRE

Ett attefallshus får vara högst 30 kvadrat och det är på utsidan. På insidan blir det normalt 25 kvadratmeter kvar. MAX däremot, ger dig nästan 40 kvadratmeter att leva på, det vill säga nära 60 procent mer än ett vanligt attefallshus. 

Vidvinkel över förvaring, sittgrupp, trappa till ovanplan och kök i MAX Attefall

två separata sovrum

I stället för sovloft med kryphöjd och stege har vårt attefallshus en rejäl trappa som leder upp till två separata sovrum med ståhöjd, riktiga sängar och gott om plats för förvaring.  Med en bäddsoffa på bottenvåningen får du bekväma sovplatser för upp till sex personer.

Vidvinkel över förvaring, sittgrupp, trappa till ovanplan och kök i MAX Attefall

badrum med svängrum

Med en rejäl och mysig duschhörna och sanitetsporslin av hög kvalitet får du ett badrum utan kompromisser. Och med gott om förvaring slipper du “husvagnskänsla” som är vanlig i många traditionella attefallshus.  Liksom i köket köper du själv tvättmaskin (eventuellt kombinerad med torktumlare) efter dina preferenser och behov.

Vidvinkel över förvaring, sittgrupp, trappa till ovanplan och kök i MAX Attefall

10 extra kvadrat

Designen, i kombination med den unika konstruktionen, ger det dig över 10 extra kvadratmeter att  fylla med drömmar.

Vidvinkel över förvaring, sittgrupp, trappa till ovanplan och kök i MAX Attefall

burspråk är standard

Alla MAX attefallshus levereras med ett väl tilltaget burspråk och generösa glasytor som skapar närkontakt mellan inne och ute. Tillsammans med den väl tilltagna takhöjden får du luft och rymd i hela huset.

Vidvinkel över förvaring, sittgrupp, trappa till ovanplan och kök i MAX Attefall

laga mat tillsammans

MAX’ attefallshus har ett rymligt kök med rejäla arbetsytor, som gjort för “trivsel vid spisen”. Eftersom behoven är olika, liksom smaken, levereras under- och överskåp som stommar i  “IKEA-mått”, utan inredning och luckor.  Samma princip gäller för alla vitvaror utom spishäll och fläkt, så att du fritt kan välja ugn, kyl/frys och diskmaskin.

Vidvinkel över förvaring, sittgrupp, trappa till ovanplan och kök i MAX Attefall

plats för prylar

 

Tre rejäla resväskor, golfklubbor, städutrustning och massor av kläder. Garderoben i bottenplanet på vårt attefallshus rymmer det mesta, oavsett om du ska använda det för sommarhus, gästhus eller året-runt-bostad.

Välkommen på en rundtur

Inte ens MAX Attefall är så bra att det inte kan bli bättre. Bland annat har vi satt in fönster mellan köksbänken och överskåpen för att skapa mera ljus och rymd, och gjort trappan ännu säkrare att gå i.  Vi har även gjort badrummet smartare; genom att ändra duschens placering blir gångytan i sovrummet ovanpå ännu större. Välkommen till vårt visningshus för att upptäcka skillnaderna själv.

Hemmakontor eller gästhus? VARFÖR VÄLJA?

"Äntligen får jag måla ifred."

“Jag målar hellre än bra men det är en fantastisk avkoppling. Och nu kan jag måla vad jag vill utan att min man hänger över axeln och frågar vad det föreställer. Om det kommer gäster är det bara att ställa in staffli och penslar i garderoben.”

"Nu kan Wilmas band repa hur mycket dom vill."

“Perfekt med eget hus där dom kan spela hur högt dom vill och där kompisarna dessutom kan sova över. Tryggt att veta var dom är. Ibland smyger jag själv in och dunkar lite på trummorna.”

"Vi valde att hyra ut till två tjejer som läser på universitetet."

“Kul att kunna hjälpa till lite med tanke på att det är hopplöst att hitta ett studentboende idag. Sedan kan jag väl erkänna att det inte är helt fel att få några extra tusenlappar varje månad”

aktiebolaget vi & Company

“Att driva firman från köksbordet kändes liksom inte på riktigt. I vårt nya hemmakontor är det lite mer ordning och reda och vi kan äntligen ta emot kunder utan att hundarna skäller ut dem. Skulle mötena dra ut på tiden kan vi erbjuda kunderna övernattning med full hotellkänsla.”

"plats för gästkockar"

“När vi flyttade var vi oroliga för att vi skulle tappa kontakten med våra gamla vänner. Nu kan de hälsa på så ofta och länge dom vill. Dom sköter sig själva och ibland bjuder dom till och med på middag i sitt ‘eget’ hus.”

"En barnvakt som alltid ställer upp."

“När mamma blev ensam var det självklart att hon skulle flytta närmare oss. Nu bor hon i andra ändan av trädgården. Tack vare att vårt attefallshus har allt som ett ‘riktigt’ hus plus riktiga trappor till sovrummet i stället för en stege till ett sovloft, kan hon klara sig själv när hon, eller vi, vill vara för oss själva. Något som min man särskilt uppskattar.”

Arbetsplatser för två mellan “nio och fem” med plats för kunder, konferensbord och eftermiddagsfika. Eller äntligen ett ordentligt utrymme för dina och familjens hobbies; vävstuga, målarateljé, replokal, miniatyrjärnväg eller minigym. Plocka undan dina pinaler och – vips – har du ett generöst gästhus när natten faller på, med riktigt kök och ett väl tilltaget badrum.

Nyckelordet är flexibilitet, där MAX’ attefallshus enkelt ändrar funktion när behoven uppstår eller förändras. Från dag till dag eller från år till år. Generationsboende där mor- och farföräldrar får tätare kontakt med barnbarn. Studentlya för egna barn eller hyresgäster. AirBnB när det är turistsäsong. Med MAX är det högt i tak, både bildligt och bokstavligen.

sätt din personliga prägel redan från början

“Gult är fult och blått är flott.” Alla har vi vår alldeles egna uppfattning av vilka kulörer som är vackra och hur de påverkar vårt välbefinnande. I stället för att tvinga på dig vår smak levereras därför vårt attefallshus med endast grundmålad fasad så att du kan välja kulören på fasaden helt efter eget huvud: Tidlöst vitt, toppmodernt svart, traditionellt Falurött eller ta ut svängarna rejält. Det är du som bestämmer. Om du hellre vill ha stående panel kan du få huset med bara liggande reglar. 

Loading...
}