bygg smart med vårt smarta byggpaket

Om du vill bygga ditt attefallshus själv, antingen för att tillfartsvägen inte är framkomlig för trailer och kran, du vill vara ekonomisk eller att du helt enkelt tycker att det är roligt att bygga, då det också ger större möjligheter att få huset exakt som man vill – då är MAX Attefall huset för dig.

MAX Attefall levereras som ett byggpaket med färdigkapad stomme, som är utvecklat tillsammans med Derome – ett av Sveriges största och äldsta familjeägda träindustrier. Allt arbete med ritning, konstruktion, kapning, märkning, packning, där varje vägg är packad för sig, och leverans ingår, allt att göra det så enkelt som möjligt för alla självbyggare av världens största attefallshus. Vi har t o m fräst ur spår för montering av reglar.

 

STEG 1: BESTÄLL VÅRT RITNINGSPAKET

Vårt ritningspaket innehåller underlag du behöver för att ansöka om startbesked eller bygglov hos din lokala byggnadsnämnd. Observera att ritningspaketet inte ger dig någon rättighet att uppföra ett MAX Attefall-hus baserat på detta,  varken själv eller med hjälp av byggentreprenörer. För detta krävs att du tecknar ett licensavtal. Om du tills dess vill studera plan- och fasadritningar kan du ladda ner dem med hjälp av knappen härunder.

Vill du ha hjälp att kontakta byggnadsnämnden på din ort kan du klicka här.

Pris: 5 000 kronor inklusive moms.

 

STEG 2: BESTÄLL VÅRT SMARTA BYGGPAKET

Nu är du klar att sätta igång. Beställningen av vårt smarta byggpaket gör du hos oss och leveransen sker sedan direkt från Derome, respektive fönster- och trappleverantören. Om du har frågor om byggpaketets innehåll får du kontaktuppgifter till dem av oss. Övriga frågor ställer du till oss på MAX.

Byggpaketet innebär att Derome ritar, konstruerar, kapar, märker upp, packar samt levererar en färdigkapad stomsats till MAX Attefall-hus direkt ut till din byggarbetsplats. Derome spårar även ovansidan av hammarbandet för takstolar samt alla reglar vid dörrar och fönster på våra färdigkapade stommar. Du behöver alltså varken såga eller mäta vid montage. Innehållet är smart förpackat av de olika sektionerna och en avlastningsplan medföljer för effektiv hantering vid montaget. Utöver tidsbesparingen bidrar tillvägagångssättet till en betydligt bättre arbetsmiljö på bygget med färre tunga lyft samt att det blir tystare och renare när kapning på plats försvinner.

I byggpaketet ingår ett fönsterpaket som innehåller samtliga fönsterpartier inklusive glasdörr i burspråk. Fönstren är treglas isolerglas (argongas) med ett U-värde på 0,9. Fönsterramarnas kulör är RAL 7012 (mörkgrå).

Slutligen innehåller det samtliga delar till trappan till ovanplanet. Fönster- och trappaket levereras till avlastningsställe. Vidare transport till byggplats tillkommer.

I paketet ingår en licens för uppförande av ett styck MAX Attefalls-hus på den fastighet som erhållit startbesked och för ägaren av denna fastighet.

 

Paketpris: 302 500 kronor inklusive moms.

OBS! Priset gäller t o m 2023-09-31. Vi reserverar oss för eventuella prisökningar därefter.

NYHET: MAX MEGA™ – MAX ATTEFALLS SMARTA STORASYSKON

MAX Mega bygger på samma unika konstruktion som MAX Attefall men har drygt sex kvadratmeter större boyta, vilket innebär att byggpaket har anpassats därefter, bland annat med större fönsterpartier. I övrigt är utförandet detsamma, liksom tillvägagångssätt för beställning.

 

Paketpris: 412 500 kronor inklusive moms.

OBS! Priset gäller t o m 2023-09-31. Vi reserverar oss för eventuella prisökningar därefter.

Vad kommer det att kosta allt som allt?

Det är svårt att ge en exakt uppgift om hur mycket ditt nya attefallshus har kostat när du väl flyttar in, eftersom du har många val att göra: typ av grund, anlita hantverkare  eller inte, standard i kök, val av badrumsinredning m m, m m. Vi har gjort en uppskattning som hamnar på mellan 600 000 och 700 000 kronor. För MAX Mega får du lägga på 110 000 kronor. Hur vi har räknat kan du se om du klickar på knappen härunder. Självklart är priset på vårt ritnings- och byggpaket alltid detsamma.

Våra rekommendationer

Oavsett hur mycket du har tänkt att gör själv rekommenderar vi att du anlitar byggare nära dig för att resa väggar och lägga tak och montera fönster, så att du snabbt får ett vädertätt hus. I normalfallet räcker det med tre byggare under en vecka. Då kan du sedan fortsätta med insidan i godan ro, utan att störas av väder och vind, något som även kommer att uppsakattas av de som ska göra el- och VVS-installationer.

Se också till att fönsterpaketet är på plats när monteringen ska påbörjas, så att dina byggare kan hjälpa dig att få dem på plats.

Om du vill få lite idéer till hur du ska inreda ditt nya MAX Attefall-hus kan du få en specifikation av hur vi har byggt och inrett vårt visningshus på Husknuten i Göteborg, som du sedan kan skriva ut och ta med dig när du ska göra dina inköp.

Gillar du vad du ser – gilla oss på Facebook och Instagram!

}