MAX ÄR ETT MEDVETET VAL FÖR MILJÖN

Vi strävar hela tiden efter att hålla nere vår negativa miljöpåverkan så lång som möjligt, från materialval till leverans av ditt attefallshus. En viktig del av detta är att göra våra hus så energisnåla som möjligt eftersom uppvärmning och kylning av byggnader står för ca 40 procent av världens totala utsläpp av växthusgaser. Ju mer energi vi kan spara tillsammans, desto bättre för miljön.

Isolering med rätt material, framför allt i tak, är den effektivaste lösningen på dagens miljö- och energiproblem. I MAX Attefall använder vi därför ett material som heter PUR  som ofta används för isolering i så kallade passivhus. Förutom den goda isoleringsförmågan är PUR en icke-ozonnedbrytande produkt som inte bidrar till den globala uppvärmningen. Allt detta i kombination gör att energiförbrukningen för uppvärmning endast är ca 1 500 kW per år.

läs mer

PUR har också den lägsta förbrukningen av råvaror, men ger ändå samma isolering som 10 gånger med mineralull, och en stor del tillverkas av återvunnet material. Andra goda egenskaper hos PUR är en ökad brandsäkerhet. 

Leverans av MAX Attefall-modul med lastbil och lyftkran

kompakta hus – Kompakt frakt

Vid design och konstruktion av MAX Attefalls moduler har vi haft kompakt frakt som ledstjärna. Det innebär bland annat att det varken krävs extrabreda släp eller följebilar vilket ger en mindre påverkan på miljön. Den kompakta lasten innebär också större möjligheter att komma fram på smala vägar och trånga utrymmen, till exempel i ett tättbebyggt sommarstugeområde.

lätta moduler – lättare åtkomst

Tack vare MAX Attefalls smarta moduluppbyggnad är det tyngsta lyftet bara 2,3 ton jämfört med normala 10 ton. Ett vanligt attefallshus kräver alltså fyra gånger så tunga lyft. För dig innebär detta att du inte behöver beställa en stor, klumpig lyftkran utan kan nöja dig med en vanlig. Förutom att det blir betydligt billigare kan den lyfta husmodulerna längre in på tomten

större yta – mindre energi

För uppvärmningen av MAX Attefall rekommenderar vi luftvärmepump. Vi har tecknat ett rikstäckande avtal med Huskomfort Värmepumpar AB om rabatt som du kan utnyttja. Vi lämnar ett dagsaktuellt pris senast vid leverans. I valfrihetens namn kan du naturligtvis välja en annan lösning för uppvärmning av ditt attefallshus.

GOLV

Isoleringen är polyuretan isolering (PUR) som ger ett väsentligt bättre isolervärde. Dessutom har PUR den lägsta förbrukning av råvaror jämfört med andra material med sämre isolervärde.  Exempelvis mineralull kräver 10 gånger mer råvaror för att ge samma resultat.

fönster

MAX Attefall är utrustat med treglasfönster med mycket god isolerförmåga, konstruerat för att stå emot Sveriges omväxlande klimat.  I vår energideklaration kan du läsa mer om så kallade U-värden. Ju lägre U-värde desto bättre isolerförmåga.

tak

Taket är normalt husets värsta energibov och står för ca 75 procent av värmeförlusten. Därför använder vi polyuretan (PIR) i våra takkassetter. Tillsammans med innertaksskiva och takets utsida som är belagd med papp, ger det ett varmt och ljuddämpande tak på ditt Max Attefall.

värme

MAX Attefall rekommenderar luftvärmepump med AC-funktion för kyla.

ventilation

MAX Attefall ventileras genom mekanisk frånluft. Tilluften sugs in genom ventiler i sovrum på överplan och ut genom badrummet på undervåningen. Detta ger en god ventilation i hela huset samtidigt som nattsömnen blir bättre genom svalare sovrum.

Observera att bilder, innehåll i videos och ritningar på hemsidan inte är en leveransspecifikation och kan skilja sig något från det hus vi levererar. För aktuell information hänvisar vi till, vid varje tidpunkt gällande allmänna villkor och informationspaket. På samma sätt kan vårt visningshus avvika från det hus du beställer. Vi reserverar oss även för eventuella ”tryckfel” på denna hemsida.

Loading...
}