kompakt boende MED MILJÖTÄNK FRÅN SKOG TILL FÄRDIGT HUS

Vi strävar hela tiden efter att hålla nere vår negativa miljöpåverkan så lång som möjligt, från materialval till leverans av ditt attefallshus. En viktig del av detta är att göra våra hus så energisnåla som möjligt eftersom uppvärmning och kylning av byggnader står för ca 40 procent av världens totala utsläpp av växthusgaser. Ju mer energi vi kan spara tillsammans, desto bättre för miljön.

Isolering med rätt material, framför allt i tak, är den effektivaste lösningen på dagens miljö- och energiproblem. I våra hus använder vi därför ett material som heter PUR  som ofta används för isolering i så kallade passivhus. Förutom den goda isoleringsförmågan är PUR en icke-ozonnedbrytande produkt som inte bidrar till den globala uppvärmningen. Allt detta i kombination gör att energiförbrukningen för uppvärmning endast är ca 1 500 kW per år.

Leverans av MAX Attefall-modul med lastbil och lyftkran

miljöcertifierade trävaror och transporter

Våra smarta byggpaket tillverkas och levereras av Derome, Sveriges största och äldsta familjeägda träindustri. Alla trävaror sågas och vidareförädlas i deras  egna sågverk uppfyller spårbarhetsreglerna för FSC®- (licenskod FSC-C103858) och PEFC-standarderna.

Alla leveranser sker med Deromes egna lastbilar som kör med fossilfritt bränsle. Det du beställer ska levereras på rätt tid och till rätt plats, på ett miljövänligt och säkert sätt. 

Leverans av MAX Attefall-modul med lastbil och lyftkran

Bättre arbetsmiljö med vårt smarta byggpaket

Våra smarta byggsatser levereras med färdigkapad stomme. Fördelarna är många. Framför allt sparar du värdefull tid genom hela processen – från ritstadiet ända ut på byggplatsen. Utöver tidsbesparingen bidrar färdigkapad stomme till en betydligt bättre arbetsmiljö på bygget med färre tunga lyft samt att det blir tystare och renare när kapning på plats försvinner.

Leverans av MAX Attefall-modul med lastbil och lyftkran

Vi bygger i trä

Trä är den gröna tråden i vår verksamhet. Vår samarbetspartner Derome har mångårig kunskap och kärlek till råvaran som de förädlar hela vägen – från skog till färdigt hus. Att öka träbyggandet och utveckla det industriella träbyggandet är en av nycklarna för att minska vår miljöpåverkan. Tillsammans har vi stort fokus på detta i vårt hållbarhetsarbete. Genom att välja sunda och förnyelsebara material kan vi minska den negativa påverkan som blir.

 

Leverans av MAX Attefall-modul med lastbil och lyftkran

varmt och skönt utan att slösa med energi

För uppvärmningen av våra hus rekommenderar vi luftvärmepump.  Energiförbrukning i mellersta och södra Sverige är knappt 1 500 kW.

Vi har tecknat ett rikstäckande avtal med Huskomfort Värmepumpar AB om rabatt som du kan utnyttja. Vi lämnar ett dagsaktuellt pris senast vid leverans. I valfrihetens namn kan du naturligtvis välja en annan lösning för uppvärmning av ditt attefallshus. Du kan t ex komplettera med en braskamin som ger både värme och skapar en ännu mysigare miljö.

gillar du vad du ser? gilla oss också på facebook och instagram!

}